Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı un
- Birbuçuk su burdağı süt
-3 orta bo patates(haşlanmış)
-2 çorba kaşığı tereyapı veya margarin, yeterince su tuz
Üzerine:
- Birbuçuk su burdağı süt
-3 orta bo patates(haşlanmış)
-2 çorba kaşığı tereyapı veya margarin, yeterince su tuz
Üzerine:
-1 çorba kaşığı tereyağı
-4 diim bayat ekmek
-1 çay kaşığı kırmızı biber
-1 çay kaşığı kuru nane
-4 diim bayat ekmek
-1 çay kaşığı kırmızı biber
-1 çay kaşığı kuru nane
Ön hazırlık olara, haşlanmış patatesleri tavla zarı gibi doğrayarak bekletelim.
Hazırlanması:
1. Yağı tencereye alalım. Eritelim. Unu ilave ederek sürekli karıştıralım. Un hafifçe sarardığında sıcak sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Topaksız kıvama geldiğinde suyu ilave ediğ tuzunu ayarlayalım. Doğranmış patatesleri tencereye alıp sürekli karıştırarak çorbanın koyulaşmasını ve kaynamasını sağlayalım.
Hazırlanması:
1. Yağı tencereye alalım. Eritelim. Unu ilave ederek sürekli karıştıralım. Un hafifçe sarardığında sıcak sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim. Topaksız kıvama geldiğinde suyu ilave ediğ tuzunu ayarlayalım. Doğranmış patatesleri tencereye alıp sürekli karıştırarak çorbanın koyulaşmasını ve kaynamasını sağlayalım.
2. Ateşten aldıktan sonra küçük bir tavaya 1 kaşık tereyağını koyalım. Kesme şeker iriliğinde doğradığımız ekmekleri tavaya alarak ekmekler kıtırlaşana kadar kavuralım. Üzerine hemen nane ve kırmızı biberi ekleyip, bir ili çevirdikten sonra ateşten alalım. Çorbayı kaselere aktaralım. Hazırladığımız ekmeklerle süsleyelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder