6 Ağustos 2012 Pazartesi

Köfte Yahnisi


Malzemeler:
-yarım kilo yağsız kıyma.
-5 dilim ekmek içi
-1 adet soğan
-1 adet yumurta
-1 bir kaşığı kimyon
-1 bir kaşığı yenibahar
-1 bir kaşığı karabiber
-1 bir kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu için:

-1 çorba kaşığı salça
-yarım çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
-3 diş sarımsak
-1/4 limon suyu
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber

Kızartmak için:

-1 su bardağı suvı yağ
-2 adet yumurta
-1 su bardağı un

Püre için:
-5 adet patates
-bir buçuk su bardağı süt
-2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
-yarım çağ kasığı muskat
-1 çay kaşığı tuz



Hazırlanışı:

  1. Verilen malzemeleri yoğuralım. Küçük parçalar kopartarak parmak şekli verelim
  2. köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak, kızartalım. Sos için bir çorba kaşığı yağda unu altın rengi alana dek çevirelim. Salçayı ve sarmısağı biraz suyla beraber karışıma katalım. Limon suyunu, tızı ve karabiberi ekleyelim. Sosu bir tencereye aldığımız köftelerin üzerine dökerek bir taşım kaynatalım.
  3. püre için patatesleri haşlayalım. Sıcakken rendeleyelim. Ağır ateşte, yağı, sıcak sütü, muskatı sürekli çırparak pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayalım.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder